25 juni 2024

Mensen in Brussel: Jot Fau

Ik ben Jot Fau, ben 36 jaar en woon intussen al acht jaar in Brussel. Ik ben in Vlaanderen opgegroeid en heb er ook gewoond tot mijn achttien jaar. Toen beslisten mijn ouders om te verhuizen naar Frankrijk. Daar heb ik Frans geleerd en ook enorm veel nieuwe mensen leren kennen. Na tien jaar besliste ik om terug te keren naar België, meer bepaald naar Brussel. In Brussel komen voor mij de mooiste herinneringen van zowel Frankrijk als Vlaanderen samen.  
Ik werk hier als kunstenaar en vind het heel belangrijk om mijn werk tentoon te stellen. Daarom vond ik het heel interessant om een atelier te hebben in Brussel. Hier kunnen zoveel verschillende culturen mijn sculpturen bekijken. Vroeger zat ik ook een tijdje in de mode en maakte ik zelf kleren. Daar ben ik intussen wat uitgegroeid, denk ik. Op dit moment heb ik me volledig gestort op het maken van sculpturen, maar als bijbaantje doe ik af en toe nog aan fotografie.  
Naast mijn artistieke bezigheden, hou ik enorm van reizen. Ik hou ervan om nieuwe plaatsen te ontdekken, andere culturen te ervaren en geïnspireerd te worden door de diversiteit van de wereld om ons heen. Mijn reizen dienen vaak ook als een soort brandstof voor mijn artistieke creativiteit. 
In mijn vrije tijd geniet ik van een lange wandeling in de bruisende stad. Ik hou ervan om zoveel verschillende mensen om me heen te hebben en te zien dat iedereen toch een eigen leven heeft. Een wandeling door Brussel brengt voor mij vaak een eeuwige nieuwsgierigheid mee.  
(Opgetekend door Amber Budts)