21 april 2024

Wat ga je doen eens alle maatregelen zijn ingetrokken?

Penelope Duyck

Tekst en foto: Wannes Neukermans
“Het eerste wat ik ga doen na de coronacrisis is ’s middags naar het favoriete restaurant van ons gezin gaan: Let Petits Oignons in Brussel. Daarna spreek ik met heel veel vrienden af om gezellig samen op een terras te zitten bij Claire, het leukste studentencafé van Brussel. We zitten er van ’s middags tot in de vroege uurtjes. Het studentenleven heb ik ook enorm gemist: een TD, een cantus of nog eens met de bierfiets het centrum van Brussel onveilig maken!
Wat ik ook zeker zal doen is mijn geannuleerde reis van in de paasvakantie opnieuw plannen. We zouden toen naar de Baltische staten gaan. We wilden er Riga, Vilnius en Talinn bezoeken met ons gezin en onze neven en nichten.
Een van de zaken die ik het meest gemist heb, is een gezellige zomerse barbecue met al mijn vrienden. Gewoon rustig genieten van de zon, een frisse pint en een mals stuk vlees. Toen de tweede lockdown begon, had ik met een groepje vrienden een uitstap naar Bobbejaanland gepland. Dit was in oktober, de Halloweenspecial in het park was volop bezig. Zodra alle maatregelen zijn opgeheven, plannen we dit tripje zeker opnieuw in.
Ik wil vooral mijn grootmoeder nog eens zien zonder mondmasker. Ik wil met haar nog eens pannenkoeken gaan eten in marktcafé Les Halles in Ieper en thuis met haar wafeltjes bakken.”