24 mei 2024

Wat ga je doen eens alle maatregelen zijn ingetrokken?

Celie Huybens

Tekst en foto: Arne Reszczynski
“Het eerste wat ik ga doen als corona over is, het klinkt misschien saai, maar is gewoon nog eens op café gaan met vrienden. Ik wil terug onverwachte dingen kunnen doen want nu is dat geen optie. Toevallig mensen tegen komen, een beetje ronddwalen in de stad, zien wat de dag brengt en wat de avond brengt. Een leven zonder avondklok zou ervoor zorgen dat je niet alles op voorhand moet plannen en je impulsief kan beslissen om ergens naartoe te gaan. Daar kijk ik wel echt naar uit.

Ook op reis gaan is een van de dingen die ik meteen naar de coronacrisis wil doen. Dan moet je niet meer kijken of je wel naar een bepaald land mag gaan en of er iets open is daar. Gewoon een fijne reis maken dus. Ik snak eigenlijk gewoon naar van die kleine zaken die nu niet mogelijk zijn. Je kan momenteel niet zeggen dat je iets wil doen en het de dag nadien ook echt doen.

Ook wil ik terug naar een pretpark kunnen gaan. Maar de opening van pretparken staat gepland voor in de paasvakantie dus hopelijk moet ik daar niet meer zolang op wachten. Na de coronacrisis zijn er gewoon terug zoveel opties om te doen. Nu moet je bij alles wat je doet opletten en twee keer nadenken. Dit zijn dus zoal de eerste dingen die ik graag wil doen na corona. Het feit dat ooit alles terug mogelijk zal zijn zoals het voor de crisis was maakt mij enthousiast. “