24 mei 2024

Wat ga je doen eens alle maatregelen zijn ingetrokken?

Godelieve Smets

Tekst en foto: Hester Vanermen
Dit is Godelieve Smets uit Landen. Met haar 78 jaar is ze ondertussen fiere grootmoeder van acht kleinkinderen en luistert ze naar de naam ‘Oma Lief’. Het eerste wat Oma Lief zonder twijfel zal doen na corona is haar kinderen en kleinkinderen uitnodigen voor een uitgebreid aperitief met lekkere hapjes en bubbels. Voor de liefhebbers zal de Duvel koud staan.
Ook hoopt ze dat het concert van Beethoven in het Lemmensinstituut in Leuven – waar zij en haar echtgenoot tickets voor hebben en dat ondertussen al twee keer is uitgesteld – uiteindelijk toch zal plaatsvinden.
De opa zou echter – zodra het weer kan – meteen in zijn auto springen en naar de Moezel rijden. Daar spendeerden ze voor corona geregeld enkele dagen en nachten bij hun vaste wijnboer. Na een vriendschap van twintig jaar, is het daar aangenaam vertoeven in de tuin met een glaasje Duitse wijn.
Tenslotte kijkt Godelieve er ook naar uit om weer deel te nemen aan de uitstappen van Neos, een vereniging die activiteiten organiseert voor vijftigplussers. Naast de mooie wandeling kijkt ze vooral uit naar het weerzien met hun vrienden.