22 april 2024

Wat ga je doen eens alle maatregelen zijn ingetrokken?

Chloé Festraets

Tekst en foto: Sien Van de Wouwer
“Ik ben Chloé en ik studeer dit jaar af als videojournalist. De coronaperiode is al redelijk zwaar geweest, zeker op vlak van studeren. Wanneer je altijd thuis zit dan voelt elke dag hetzelfde aan, en dat is iets wat je heel snel beu bent. Het afgelopen jaar heb ik me vooral vastgehouden aan de dingen die wél mochten, ook al waren er dat niet zoveel. Elke kans die ik had om naar buiten te gaan, heb ik dan ook met beide handen gegrepen.
Er zijn veel dingen die ik niet heb kunnen doen het afgelopen jaar, juist daarom blijf ik het moeilijk vinden om te zeggen wat ik ga doen eens dit allemaal voorbij is. Zoals heel wat andere mensen ga ik mij eens goed bezatten en naar restaurants gaan. Ik kijk ook uit naar de eerste feestjes, die gaan volgens mij legendarisch zijn. Of net niet want wie weet lig ik om middernacht al terug in mijn bed omdat ik het niet meer gewoon ben.
Eigenlijk komt het er op neer dat ik er naar uit kijk om terug wat vrijheid te hebben, gewoon mijn goesting kunnen doen. Ik wil niet per se elke dag op café zitten, maar dat die mogelijkheid er is, daar kijk ik wel naar uit.”