24 mei 2024

Wat ga je doen eens alle maatregelen zijn ingetrokken?

Annelore Knoors

Tekst en foto: Merel Wauters
“Ik ben Annelore Knoors, ik ben 21 jaar en woon in Herent, vlak naast Leuven. Ik zit momenteel in mijn master Taal- en Letterkunde Frans-Spaans aan de KU Leuven. Als de coronamaatregelen worden opgeheven, ga ik als meteen met mijn vrienden een pizza eten op restaurant. Want wij houden van pizza, maar helaas is dat nu beperkt tot een afhaalpizza. En dat is toch niet hetzelfde als op restaurant. Ik mis het ook gewoon om mijn vrienden te zien, om te babbelen, misschien zelfs te roddelen, te zagen over de slechte proffen en tijdens het etentje zelf al plannen maken voor het volgende.
Ik zie mijn vrienden ook gewoon weinig omdat die verspreid over het land wonen. Normaal gezien zitten ze op kot, maar door corona zijn velen terug thuis gaan wonen. Dus de kans is groot dat ik na die lekkere pizza op restaurant nog een kotfeestje meepik.
Daarnaast ben ik ook veel meer beginnen te wandelen met mijn hond. Vroeger deden mijn ouders dat, omdat ik daar weinig tijd voor had. Omdat we nu toch allemaal constant thuis zitten, heb ik plots tijd te veel. Die tijd vul ik dus op door samen met mijn hond de lokale veldwegjes en bosjes te gaan verkennen.  Dat ga ik blijven doen, want zo leer ik mijn eigen buurt en buren nog beter kennen.”