22 april 2024

Speakers Corner Difference Day: Fleur Maselis

Tijdens Difference Day werd een Speakers Corner georganiseerd waar studenten van hogescholen en universiteiten hun kijk op vrijemeningsuiting en persvrijheid mochten brengen. De meeste deelnemers kwamen uit de opleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel. Een van hen was Fleur Maselis “Mijn speech gaat over het loslaten van de beperkingen van hokjes waarin de samenleving mensen plaatst”, zegt ze. “De boodschap is dat we elkaar moeten accepteren en begrijpen, en ruimte moeten geven om onszelf te zijn zonder te oordelen. Ik wil benadrukken dat het belangrijk is om ons te richten op wat ons verbindt in plaats van wat ons scheidt, en een inclusieve samenleving te creëren waarin iedereen kan groeien en gewaardeerd wordt. Soms voelt het alsof we moeten kiezen wat we zijn, zelfs al is dat buiten dat hokje. Op deze manier kiezen we indirect dan wel weer voor een hokje. Iedereen doet zo zijn best om op te komen voor dat ‘hokjesdenken’, terwijl we misschien nood hebben aan een grijs hokje waarin we ons comfortabel voelen en gewoon kunnen zijn. Binnen of buiten een hokje.”