23 juli 2024

Mensen in Brussel: Fred

Ik ben Fred, 52 jaar en vader van twee kinderen. Ik ben geboren in Kraainem, maar ben ondertussen een echte Brusselaar want ik woon al zestien jaar in Oudergem. Ik verhuisde naar Oudergem omdat het kort bij mijn ouders en vrienden is. Ik ben projectontwikkelaar, maar was meer dan twintig actief als copywriter in de reclamesector. 
Vandaag werk ik in opdracht van de stad Brussel aan een project om woningen betaalbaarder te maken voor de middenklasse. In afwachting van mijn afspraak slenter ik wat door Brussel om te genieten van de zon en de stad. Ik kan er zowel van genieten om tijd te spenderen met mijn kinderen in de natuur als rond te lopen in de stad en een beetje op verkenning te gaan. 
Ik ben gefascineerd door taal en leer graag nieuwe woorden en uitdrukkingen in een andere taal. Ik ben op de hoogte van de spanningen die er in België leven rond taal en waarom Vlamingen moeite hebben met het feit dat Franstaligen weinig moeite doen om Nederlands te leren. Volgens mij is dit te wijten aan het feit dat Franstaligen in België het belang er niet van inzien om Nederlands te leren omdat Nederlands maar op een beperkt aantal plaatsen in de wereld wordt gesproken.  
Los van de conflicten die taal met zich kan meebrengen, heeft elke taal zijn charmes en dit moeten we omarmen en niet alleen kijken naar hoeveel een taal effectief gesproken wordt. 
(Opgetekend door Ruben Willems)