25 juni 2024

Mensen in Brussel: Alawiya Meshbahi

“Ik ben Alawiya Meshbahi, veertien jaar en woon in Sint-Agatha-Berchem. Ik studeer op mijn eigen tempo en probeer mijn diploma Humane Wetenschappen te halen via de Examencommissie. Omdat ik me thuis niet goed kan concentreren kom ik elke dag naar Muntpunt om me voor te bereiden op mijn examens. Ik heb negen opeenvolgende examens op de planning staan. Dat zijn er veel, maar omdat ik er op tijd aan begonnen ben, heb ik er alle vertrouwen in dat dit mij gaat lukken. Ik wil hierna graag verder studeren en ik hoop later psychologe te worden. Mijn grootste droom is echter om een professionele danseres te worden. Ik dans bij twee verschillende dansscholen in Brussel waar de stijlen heel verschillend zijn; ballet en hiphop. Wat ik het liefste doe is hihop, daar word ik erg gelukkig van. Na de les heb ik het gevoel dat ik de wereld aankan omdat deze dansstijl me enorm veel zelfvertrouwen geeft. Elk jaar organiseert de dansschool een voorstelling voor familie en vrienden waarbij iedereen welkom is.”

(Opgetekend door Tessa Torrekens)