21 april 2024

Zo beleven studenten de lockdown

De studenten van het tweede jaar Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel moesten dit jaar hun multimediale project van thuis uit afwerken. Zowel voor hen als voor de coachende docenten werd het een unieke ervaring, met veel zoeken en aftasten en soms met het gezicht tegen de muur lopen.
Toch groeide na een paar dagen een unieke manier van samenwerken die ondertussen ook op veel redacties de norm is geworden.
In een persoonlijk videodagboek vertellen studenten hoe zij leefden en werkten tijdens de lockdown.
Studenten van het eerste jaar maakten voor hun persoonlijke opleidingswebsite een dagboek met enkele foto’s en een korte video

Hieronder staan enkele voorbeelden van die dagboeken. Zoals bij iedereen waren er aangename en minder fijne momenten en woog het gebrek aan sociale contacten soms heel zwaar. Je ziet bij deze journalisten in spe een lach en een traan, maar vooral veel enthousiasme en gedrevenheid.

Gemaakt met Padlet