23 juli 2024

Nikita Goossens, tweedejaarsstudente journalistiek, trekt volgende academiejaar naar de Verenigde Staten. Nikita kon een beurs te bemachtigen van het gerenommeerde The Washington Center (TWC), waardoor ze stage kan lopen in de Amerikaanse hoofdstad. Er zijn maar twaalf dergelijke beurzen die verdeeld worden onder alle Vlaamse studenten van hogescholen én universiteiten.

“Van zodra ik te horen kreeg over The Washington Center, wist ik dat dit iets voor mij zou zijn”, zegt Nikita. “Ik ben altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na mijn studies wil ik graag een internationale carrière uitbouwen, dus zag ik in TWC de ideale kans om dit te verwezenlijken. Ik hoop er vooral een heel leerrijke stage te hebben. TWC focust daarnaast ook op leren netwerken, dus wie weet welke kansen biedt dit voor mijn verdere carrière.”

“Toen ik vernam dat ik de beurs krijg, kon ik mijn geluk niet op”, zegt ze. “Er kwamen zelfs wat tranen van geluk. Het blijft een grote stap om vijftien weken aan de andere kant van de wereld te zitten, maar ik ben ervan overtuigd dat het enorm verrijkende ervaring wordt. Er zijn bij TWC veel internationale studenten en ik kijk er absoluut naar uit om al deze gelijkgezinden te ontmoeten. Nu hopen dat corona tegen die tijd geen probleem meer is.”

Opsteker
“We zijn altijd blij als enkele van onze studenten in het eerste semester van hun laatste jaar kunnen uitvliegen”, zegt opleidingshoofd Patrick Pelgrims. “Peter Mast is nu al enkele jaren onze coördinator Internationalisering en hij bouwde een netwerk uit van hogescholen in heel Europa waar onze studenten naartoe kunnen binnen het programma Erasmus+. Zo trekken elk jaar wel enkele studenten naar Noorwegen, Het Verenigd Koninkrijk of zelfs Finland. Dat Nikita volgend academiejaar naar de Verenigde Staten kan, is ook een opsteker voor onze opleiding. Ik wens haar dan ook een boeiende tijd en ben er zeker van dat ze de tweede helft van het academiejaar enthousiast zal terugkeren.”