24 mei 2024

Geografiestudenten uit Tanzania op bezoek in Brussel

Midden maart bezochten negen geografiestudenten van de Universiteit van Moshi, een stadje in de schaduw van de Kilimanjaro, Brussel in het kader van een samenwerkingsproject met de Erasmushogeschool Brussel.

De geografiestudenten werkten een week samen met studenten uit TRM (Toerisme- en Recreatiemanagement) en LTA (Landschaps- en Tuinarchitectuur) rond een specifiek natuurgebied in Anderlecht: de Vogelenzangsite. De bedoeling was dat elke opleiding vanuit haar eigen discipline (landschapsarchitectuur, toerisme) over het natuurgebied en de belendende gebieden (Sint-Pieters-Leeuw, Anderlecht).
De Tanzaniaanse studenten bezochten ook de plantentuin van Meise en het Africamuseum in Tervuren. De studenten Journalistiek maakten van alle activiteiten een reportage. “In 2024 realiseren we een gelijkaardig interdisciplinair project, maar in omgekeerde richting: dan zullen EhB-studenten een gebied in Moshi bestuderen”, zegt Stefan Moens, een van de begeleidende docenten.

Bekijk hieronder de reportage die studenten Journalistiek maakten