23 juli 2024

Mensen in Brussel: Louiza

Ik ben Louiza (rechts) en ik ben vijftien jaar. Ik ben naar Brussel gekomen vanwege school en samen met Elya (links), die veertien jaar is, ben ik even wat eten gaan halen omdat we nu pauze hebben. We komen van de middelbare school Sint-Jozef in Sint-Pieters-Woluwe en zitten allebei in ons derde jaar. Het is niet de eerste keer dat we in Brussel zijn, maar we komen hier niet vaak. In Brussel ervaren we echt het stadsleven. Er zijn hier veel meer mensen en veel meer winkels. Als ik eerlijk mag zijn: we zijn hier vooral voor de winkels. Ook zijn er veel toeristen, maar dat maakt Brussel juist zo leuk. Met school hebben we een paar monumenten bezocht en ook de Grote Markt gezien. 
Ik studeer economie en Elya studeert wetenschappen. Zij is meer geïnteresseerd in wiskunde en alle wetenschappelijke zaken dan ik. Daarnaast is ze ook zeer creatief, ze tekent heel graag landschappen. Zelf ben ik meer bezig met squash, een racketspel dat je met twee speelt en waarbij je de bal tegen een muur moet slaan. Je kunt het een beetje vergelijken met tennis, maar bij squash staan de spelers niet tegenover elkaar maar naast elkaar. Ik doe het niet op professioneel niveau, maar vooral omdat ik het leuk vind. Elya weet ook al wat ze later wil studeren: ze wil architect worden. Ik weet nog niet wat ik later wil doen. Ik vind economie wel interessant, maar heb geen geen idee of ik daar later in verder wil gaan.  
(Opgetekend door Laeticia Dumont)