24 mei 2024

Tokyo Art City toont Japanse kunst en cultuur

Ben je op zoek naar een unieke en interactieve museumervaring in het hart van Brussel? Breng dan zeker een bezoek aan de Tokyo Art City expo op de Anspachlaan. Deze bijzondere tentoonstelling neemt je mee op virtuele reis door de grootste stad ter wereld, Tokyo. Dankzij de digitale installaties, geïmporteerd uit Japan en gemaakt door het creatieve bureau NAKED, word je ondergedompeld in een visueel indrukwekkende en authentieke show die de bruisende megastad tot leven brengt. 
Tekst en foto’s Yana Deflem

Bij binnenkomst van de expo stap je meteen aan boord van de Yamanote Line, de drukste en meest uitgebreide stadstreinlijn van Tokyo. Je neemt plaats op comfortabele poefs in een grote zaal en wordt omringd door projecties op elke muur die een 360 graden beeld geven van de treinreis. Tijdens deze multisensoriële ervaring reis je langs de Shinjuku-wolkenkrabbers, de regenboogbrug van Odaiba en het drukke Shibuya-kruispunt. 

De expo is een ideale activiteit om samen met kinderen te beleven, omdat het niet alleen visueel en auditief indrukwekkend is, maar ook educatief en interactief. Zo is er een interactieve ervaring met Manga en Onomatopea, waarbij de bewegingen van de bezoekers worden omgezet in een speels kunstwerk met echoënde geluiden. Je kunt graffiti tekenen in de straten van Shibuya en educatieve informatie ontdekken door pictogrammen aan te raken. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze beelden van het filmdoek tot leven komen in een immersieve voorstelling.

Betoverend lichtspektakel
Na de interactieve zaal volgt een ruimte gevuld met Japanse producten en een betoverend lichtspektakel. De lichtshow is een magische kamer vol met schitterende LED- strips in diverse kleuren, omgeven door spiegels die een verbluffend effect creëren. Aan het einde van de expo wacht nog een betoverende virtuele tour door het Ueno Park, waarbij je wordt omgeven door vallende kersenbloesems en Kabuki-personages. 

De Tokyo Art City expo is een leuke en informatieve ervaring die geschikt is voor het hele gezin. Hier kun je even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse routine en je onderdompelen in de fascinerende cultuur van Japan. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, technologie, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar wat avontuur, deze expo zal je niet teleurstellen. Bovendien is de locatie zeer centraal gelegen in Brussel en gemakkelijk te bereiken. Het is een kans om naar Tokyo te reizen zonder het comfort van Brussel te verlaten!