23 juli 2024

Mensen in Brussel: Li Wang

Ik ben Li Wang, ik ben 47 en woon al meer dan 36 jaar in Brussel. Mijn roots liggen in Taiwan, maar toen ik elf jaar was, verhuisde ik samen met mijn ouders naar Brussel. Sindsdien kan ik de stad niet meer loslaten. Brussel heeft me altijd geïnspireerd met haar diversiteit in karakters, nationaliteiten en kledingstijlen. Ik heb een passie voor mode en vind het heerlijk dat ik me hier kan kleden en voorstellen zoals ik wil. In Brussel is anders zijn een meerwaarde, dan ben je cool. Je voelt je nooit een buitenlander of vreemde in deze stad en dat is waarom ik er zo van houd.  
In vergelijking met Azië, heeft Brussel een vrij trage levensstijl, dat vind ik geweldig. Elke wijk en iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid en er valt altijd iets te beleven, maar het is niet zo vol en luid als Taipei, Londen of Parijs. Gelukkig maar, anders had ik mijn vriend Erwann nooit ontmoet. Hij werkte twee jaar in Parijs, maar de werkdruk lag daar zo hoog dat hij bijna een burn-out kreeg. Zijn bedrijf heeft toen beslist om hem over te plaatsen naar Brussel. Ondertussen blijft hij hier ook al twintig jaar plakken. 
We hebben elkaar – zoals de meeste mensen van onze leeftijd – ontmoet op sociale media en zijn nu al bijna drie maanden een koppel. Brussel voelt voor ons aan als een dorpje in het centrum van Europa. Niet te druk, niet te luid en niet te gejaagd. Ons liefdesverhaal zou ik beschrijven als dat van twee buitenlanders die elkaar in het multiculturele Brussel ontmoeten en dromen van liefde en geluk in de stad. Nu klink ik misschien een beetje als een verliefde puber, maar zo voel ik me eigenlijk ook. 
(Opgetekend door Myrthe Higgins)