25 juni 2024

Femke Gilis maakt podcastreeks voor BRUZZ

Tweedejaarsstudente Femke Gilis liep stage bij BRUZZ. Ze kreeg er de kans om er een eigen podcast uit te werken. Er komen vier afleveringen van ‘Jong in Brussel’. De podcast is onder meer te beluisteren op de site van BRUZZ en via Spotify.

Jong in Brussel is een podcastreeks waarin jongeren aan het woord komen. Femke Gilis liep zes weken stage bij BRUZZ en sprak met jongeren over politiegeweld, relaties, activisme en eetstoornissen. Vier weken lang hoor je elke woensdag een nieuwe aflevering.
In de eerste aflevering van Jong in Brussel brengt Femke het verhaal van Misha (22 jaar). Hij werd op 24 januari gearresteerd tijdens de manifestatie tegen politiegeweld en klassenjustitie. Mattias De Backer is verbonden aan de KUL en geeft in de aflevering extra duiding over de relatie tussen jongeren en de politie.
In de tweede aflevering praat Femke met Stefanie en Patrick, een meertalig Brussels koppel. Brussel is een meertalige stad. Soms zorgt dat voor barrières, maar die worden ook vaak overstegen. Stefanie is Nederlandstalig en Patrick is Franstalig, maar dat heeft hen niet tegengehouden om een relatie te beginnen.
Femke zelf toonde zich aan het eind van haar stage heel tevreden. “De stage heeft mijn verwachtingen overtroffen”, schreef ze. “Ik wist vooraf dat ik veel zelfstandig zou moeten werken, maar had niet verwacht dat het tot op dit niveau zou zijn. Het was mijn persoonlijk doel om in de zes weken stage zoveel mogelijk bij te leren en ik heb het gevoel dat dit is gelukt. Ik kom uit deze stage als een sterkere journalist. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik kreeg en het vertrouwen dat me bij BRUZZ werd geschonken.”