30 maart 2023

Mensen in Brussel: Elliot Delplanque

“Mijn naam is Elliot Delplanque en ik ben twintig jaar. Momenteel wandel ik wat rond in het centrum van Brussel, het is zo’n mooi weer dus ik profiteer ervan. Ik heb altijd rond Brussel gewoond. Wat ik zo leuk vind aan deze stad zijn de talloze plaatsen waar je kan skaten, en ook de oneindigheid aan culturen die Brussel zo divers maken. Diversiteit is goed, ik houd daarvan. Momenteel ben ik hier nog student aan Coursedecouture hier in Brussel. Ik heb voor de opleiding Couture gekozen en vind het echt heel leuk. De Paris Fashion Week is ook aan de gang, twee jaar geleden ben daar naartoe gegaan. Dit jaar kon ik niet, dus volg ik het vanop afstand. Binnenkort kan ik dus beginnen te werken als stylist of designer. Een specifieke voorkeur voor een bepaalde designer heb ik niet echt, ik houd van alles. Later wil ik dan ook niet voor een modehuis gaan werken, maar mijn eigen kledinglijn uitbrengen zodat ik mijn eigen stijl kan ontwikkelen. Ik wil dat liefst niet in België doen, maar naar het buitenland trekken. Naar verschillende plaatsen, zodat ik kan blijven reizen. Als ik moet kiezen, wordt het New York. Ik ben er al eens op vakantie geweest toen ik twaalf of dertien jaar was, samen met mijn mama. Het zou echt een droom zijn om daar te kunnen wonen en werken.”
(Opgetekend door Amke Salmon)