5 december 2023

Mensen in Brussel: Thanh Pham

Ik ben Thanh Pham, ben 23 jaar oud en woon al heel mijn leven in Brussel-stad. Mijn roots zijn Vietnamees, maar ik voel me een echte Brusselaar. Al mijn vrienden zijn ook van hier. Waarom hou ik van Brussel? Iedereen komt hier samen. Spanjaarden, Marokkanen, Chinezen, noem het maar op. Je zou denken: dat is toch in elke grootstad zo? Dat klopt, maar toch is er een groot verschil. Neem nu Parijs. Daar komen ook alle nationaliteiten ter wereld samen, maar Brussel – en bij uitbreiding België – leven we met zijn allen door elkaar. In Parijs is dat absoluut niet het geval, vind ik. Daar leven de Spanjaarden bij de Spanjaarden, de Polen bij de Polen, zo jammer! Als ik daar op vakantie ga, besef ik waarom ik zo dankbaar ben om hier te wonen. Momenteel werk ik hier als apotheekmedewerker, en dat gaat heel goed. Ik heb niet zozeer een grote passie binnen de medische wereld, maar de basis in alles wat ik doe – in de farmacie of waar dan ook – is dat ik mensen bijzonder graag help. Niet alleen mensen, ik ben ook een enorme dierenvriend. En dan vooral honden. Ik was eigenlijk net met mijn hond onderweg. Even ontsnappen uit de drukte van het centrum van de stad en wat rusten in een parkje. Fijn om eens een interview af te leggen, en dat in het Engels. Zo spijker ik mijn talenkennis meteen ook wat meer bij!
(Opgetekend door Hendrik Van Wonterghem)