22 september 2023

Mensen in Brussel: Simon Hunting

Ik ben Simon Hunting. Ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vrouw en dochter in Southampton in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben samen met mijn gezin in Brussel om familie te bezoeken, we kwamen naar hier om even weg te zijn van ons drukke dagelijkse leven. Brussel is een prachtige stad, daarom komen we hier even de rust opzoeken, ook al is het hier best druk. De kinderen zijn nog te jong om naar school te gaan, dus proberen we nog zo veel mogelijk te genieten van de vrije tijd die we hebben.

Mijn vrouw Melanie is geboren en getogen in België, dus ze kent de omgeving iets beter dan ik. Het is niet mijn eerste keer dat we hier zijn, ik begin de stad al een beetje beter te leren kennen. Mijn vrouw daarentegen, die kent Brussel als haar broekzak. Als je mij zou vragen om je de weg te wijzen, zou ik je misschien al kunnen helpen. Brussel is een prachtige stad en je kunt ze zeker niet vergelijken met Southampton. In Brussel zie je veel meer geschiedenis, in Southampton hebben ze veel oude gebouwen neergehaald en nieuwe gebouwen geplaatst. Dat kan je hier moeilijk doen, vind ik. Dit is architecturaal veel aangenamer om naar te kijken en door te wandelen. Het is ouder en heeft meer geleefd, dat vind ik zo leuk aan Brussel. Het favoriete element van Brussel is voor mij het bier. Een lekker blond biertje smaakt hier wel erg lekker, zeker als het zo’n prachtig weer is als vandaag.

(Opgetekend door Tom Savoldi)