25 juni 2024

Mensen in Brussel: Cornelius

Ik ben Cornelius, woon nu al zestien jaar in Brussel, maar ben afkomstig uit Duitsland. Ik ben naar hier verhuisd omdat ik voor de Europese Commissie werk, meer specifiek voor de EISMEA, dat is de afkorting van European Innovation Council and Small and Medium Enterprises Executive Agency. Binnen de EISMEA werk ik voor een financieringsprogramma dat hoog- en dieptechnologische, innovatieve, kleine en middelgrote bedrijven ondersteunt door middel van crowdfunding en aandelenfinanciering. Best ingewikkeld dus. Momenteel ben ik twee dagen per week op kantoor. We mogen zo veel komen als we willen, zolang er niet meer dan zestig procent van de capaciteit bezet is. Eerlijk gezegd, vind ik het systeem waar ik mijn tijd kan verdelen tussen thuis en het kantoor ideaal. Vandaag werk ik van thuis. Dat geeft me wat tijd om ook andere dingen te doen. Zo ben ik net mijn fiets voor het halfjaarlijks onderhoud gaan binnenbrengen in de fietsenwinkel in de Arteveldestraat. Nu zit ik wel zonder fiets, dus moet ik een Villo lenen. Gek hoe dat tegenwoordig allemaal zo gemakkelijk kan. Hier in Brussel ga ik overal naartoe met de fiets. In tegenstelling tot velen vind ik het een aangename stad om in te fietsen. Wel spijtig dat het geen beter weer is vandaag, maar dat ben ik al gewoon ondertussen. In Duitsland is dat niet veel beter. Wanneer ze twintig graden en zon voorspellen, kan je vijftien graden en bewolkt weer verwachten. Nu nog wat boodschappen doen en dan terug aan het werk!

(Opgetekend door Femke Gilis)