24 mei 2024

Mensen in Brussel: Victoria Lucas

Ik ben Victoria Lucas en ik woon in Brussel. Ik ben opgegroeid bij mijn ouders in de buurt van Waterloo en kom al heel mijn leven in Brussel. Momenteel woon ik samen met vrienden dicht bij het centrum. Je zou me dus een echte Bruxelloise kunnen noemen. Mijn ouders spreken trouwens perfect Frans én Nederlands, maar waren jammer genoeg te lui om mij ook tweetalig op te voeden. Ik spreek dus alleen Frans en een klein beetje Engels, maar daar blijft het dan ook bij. Toen ik afstudeerde in het middelbaar heb ik mijn allereerste lief leren kennen. Hij was Vlaams en heeft mij toen wel heel veel geleerd. Ik wou dat ook écht! Maar goed, intussen zijn we niet meer samen en ben ik eigenlijk alle Nederlandstalige woorden die ik al geleerd had zo goed als vergeten. Schandalig, ik weet het. Ik studeer momenteel juweelontwerp in de avondschool en vul de rest van mijn tijd met het werken in de keuken van een bar, ook in het centrum van Brussel. Ik kom hier zo graag! Er is altijd wel iets te doen en de mensen die ik ontmoet, zijn allemaal super divers. Ook in Sint-Gillis hang ik graag rond, daar hangt altijd en superfijne vibe. Toch besef ik dat ik ooit wel eens ergens anders zal moeten wonen en Brussel even achter me moet kunnen laten. Ik wil uit mijn comfortzone durven treden en andere steden ontdekken. Momenteel heb ik daar de moed nog niet voor, maar ik geloof zeker dat ik daar op een dag wel het lef voor zal hebben. Idealiter trek ik dan naar een land als Spanje of Italië, zodat ik een volledig nieuwe taal kan leren. Ik wil meer kunnen dan enkel Frans.

(Opgetekend door Nathalie Ben Moshe)