23 juli 2024

Ik ben Yasmine. Ik was een studente arbeidspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ik zeg ‘was’ want ik studeerde vorige maand af. Ik ben nu op zoek naar werk, maar heb nog niets gevonden. Daarom heb ik nu ook meer tijd, om te lezen bijvoorbeeld. Dat was ik aan het doen net voor jij langskwam. Normaal lees ik gewoon thuis op mijn appartement, maar daar is de zon nu al weg en omdat ik graag in de zon zit, ben ik naar dit pleintje aan het Jacques Brel Square gekomen. Hier schijnt de zon wel nog en kan ik wat langer genieten van die zalige warmte. Zelf vind ik het heel leuk om mij op een gezellig plekje in de buitenlucht te zetten en rustig te lezen. Ik woon hier ook helemaal niet ver vandaan, wat echt een voordeel is. Mijn appartement ligt in de straat achter dit pleintje. Omdat ik nu veel vrije tijd heb, wandel ik ook veel door de stad. Ik bezocht ook al enkele musea in Brussel, dat is heel tof want zo leer ik bij en doe ik wat meer culturele kennis op. Zo ontdek ik Brussel pas echt, als is het een beetje erg om dit te moeten zeggen want ik studeerde hier al vijf jaar (lacht). Mijn enige verdediging is dat ik tijdens mijn studies op kot zat aan mijn campus en die ligt niet in het centrum. In de zomer van 2021 verhuisde ik naar mijn huidig appartement in hartje Brussel en ik vind het geweldig. Nu kan ik pas echt de stad leren kennen.
(Opgetekend door Amber Vanbeneden)