23 juli 2024

Ik ben Yaqine, 24 jaar en fotografe en ik woon al heel mijn leven in Brussel. Ik kom eigenlijk niet vaak naar het centrum, maar ik ben hier wel af en toe voor evenementen, bijvoorbeeld in de Beursschouwburg of in de Ancienne Belgique. Brussel is zeker een van mijn inspiratiebronnen wat mensen betreft. Je maakt hier gemakkelijk kennis met mensen uit de hele wereld die meestal ook van alles hebben meegemaakt en dit met veel plezier delen. Dat is het magische aan deze multiculturele hoofdstad. Portretten zijn mijn favoriete werk, ik neem ook vaak foto’s op concerten en feestjes. Dat is een heel andere ervaring omdat je omringd bent door bewegende lichamen. Je moet dat zo duidelijk en eerlijk mogelijk in beeld brengen, het is altijd leuk en spannend om achteraf het resultaat te bewonderen. Ik neem heel graag foto’s met analoge fototoestellen. Er zit volgens mij altijd zoveel meer gevoel in een foto die genomen is op film vergeleken met een digitale foto. Jammer genoeg is dat wel duur, maar ik heb het er voor over. Ik ben ook heel vrij in mijn fotografie, omdat ik het vak aan mezelf heb geleerd. Je kan het zeker mijn passie noemen. In het begin moest ik mezelf bewijzen, maar ik denk dat ik ondertussen mijn eigen stijl heb ontwikkeld. Kunst is heel abstract en subjectief, iedereen ervaart het op zijn eigen manier en daarom is het belangrijk om je integriteit niet te verliezen. Wanneer je iets creëert met je hart, zullen mensen wel toehappen.
(Opgetekend door Trudy Kazangu)