22 april 2024

Mensen in Brussel: Cassem

“Mijn naam is Cassem, ik ben 41 jaar en geboren en getogen Brusselaar. Ik houd van mijn stad en van de multiculturele mentaliteit die wij hebben. Helaas missen we wel een gemeenschapsgevoel dat ons allemaal verbindt. Ik houd van Brussel en ik zou het nergens voor willen ruilen, maar als ik eerlijk ben, zijn we wel verdeeld in Brussel. We nemen onszelf niet even serieus zoals een Parijzenaar dat wel doet bijvoorbeeld. Nu zou ik wel willen dat de zichtbare armoede hier en daar zou verdwijnen, maar dat gaat zijn eigen weg moeten vinden denk ik, de politici in dit land zullen daar niet voor opkomen.
Zelf werk ik sinds 2018 in deze kledingswinkel en daarnaast doe ik een paar projecten. Ik ben samen met een vriend bezig om onze eigen kledinglijn te lanceren, maar we zijn nog niet klaar met de branding, wat wel de grootste uitdaging is. Ik beheer de instagrampagina van deze winkel, dus ik weet al hoe de marketingkant van het verhaal gaat, maar we hebben nog een beetje werk voor we kunnen lanceren, ik wil er nu nog niet veel over kwijt. We werken aan de identiteit van ons merk en willen een populair en mainstream merk van streatwear worden. Het is een moeilijke markt met veel spelers dus we kunnen ons in deze fase niet laten afschrikken door de grote competitie. In mijn vrije weekenden ga ik graag uit met vrienden en verken ik graag ook andere steden en kijk ik rond hoe de mensen gekleed gaan (lacht).”
(opgetekend door Bruno Nijkamp)