24 mei 2024

Masters of Media The Young Wolves edition: Lidewij Nuitten

Woensdag 11 januari 2023 is tv- & programmamaakster Lidewij Nuitten te gast bij de opleiding journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel. In 2013 studeerde ze zelf af van deze opleiding en ze zat sindsdien geen moment stil. Met haar bezoek sluit de bijzonder succesvolle alumna deze jaargang van Masters of Media – The Young Wolves Edition af.
door redactie 3 – tekst Margot Domen

De nu dertigjarige journaliste en documentairemaakster Lidewij Nuitten deed tijdens haar studies stage bij Bruzz en Iedereen Beroemd. Bij dat programma ging ze ook na haar studies aan de slag. Op dit moment, bijna tien jaar later, werkt Nuitten nog steeds voor de openbare omroep en kan ze al terugblikken op een succesvolle carrière als documentairemaakster. Dit zowel voor de camera als achter de schermen.

Rijk portfolio
De voorbije jaren slaagde Nuitten erin om een uitgebreid videografisch portfolio samen te stellen. Zo maakte ze de docureeksen Altijd Rechtdoor, Mijn straat, Mijn naam is Lidewij, Tussen Eupen en Brussel, Waar is Mark, Mijn stad en We are Family. Daarnaast stond ze ook aan de wieg van de korte documentaires Het fotoalbum, Stille stad, de pianostemmer, Lidewij zit bij en Come Together.

In haar meest recente documentaire reeks We are family ging Lidewij op zoek naar de roots van twee adoptiezussen én haar eigen roots. Het resultaat van haar zoektocht bundelde ze in een serie met zeven afleveringen. De volledige reeks kan je streamen via VRT MAX.

Rode draad
Met alleen maar een camera in de ene hand en een microfoon in de andere, slaagt Nuitten er keer op keer in om mensen en hun unieke verhalen op een boeiende manier op tv te brengen. Dankzij haar creativiteit brengt ze menselijke verhalen zoals geen ander dat kan. De opvallende rode draad in haar werken blijkt zo keer op keer de nieuwsgierigheid te zijn waarmee Lidewij Nuitten naar de wereld kijkt.

Toekomstplannen
In de toekomst horen we ongetwijfeld nog van Lidewij Nuitten. Ze ziet zichzelf nog lang niet vertrekken bij VRT, waar ze op dit moment druk bezig is met enkele nieuwe projecten. Deze worden de komende jaren gelanceerd. Op dit moment zijn deze projecten nog geheim, maar wie weet lost Nuitten wel een tipje van de sluier tijdens haar eigen Masters of Media.

Als je meer wil weten over Lidewij Nuitten, kun je terecht op haar website.

Op de tijdlijn hieronder krijg je een overzicht van de belangrijkste reportagesreeksen die Lidewij Nuitten maakte.