5 december 2023

Mensen in Brussel: Samira Hatsijeva

“Ik ben Samira Hatsijeva, 25 jaar en werk als student in Le Comptoir de Mathilde. Hier passeren veel toeristen voor of na hun bezoek aan de Grote Markt en dat is wel leuk. Er is altijd bedrijvigheid aan de etalage en in de winkel. De chocolade om te smelten in warme melk is het meest populair bij de klanten. Je ziet ze hier naast mij vooraan in de winkel staan als eyecatcher voor de passanten. De geur van al dat lekkers kan ik ondertussen wel weerstaan, maar ik moet toegeven dat dat niet altijd simpel is. Ik studeer dan ook accountancy. Later wil ik heel graag een eigen zaakje starten of werken voor een groot bedrijf. Zelf ben ik niet van Brussel, ik woon in Halle. Maar de atmosfeer die door de Middeleeuwse, bakstenen gebouwen hier in het centrum ontstaat, is magisch. (Opgetekend door Antje Van Schelvergem)