5 december 2023

Mensen in Brussel: Gérard Legrand

“Ik ben Gérard Legrand. Ik ben net aangekomen in de Sint-Katelijnekerk hier in Brussel. Ik werk hier aan het onthaal en geef de mensen extra info over Brussel en deze kerk wanneer ze dat willen. Ik ben als het ware een beetje het aanspreekpunt van deze kerk. Ik heb jarenlang in Frankrijk gewerkt en heb veel aan een bureau gezeten tijdens mijn carrière. Intussen ben ik al lang gepensioneerd, maar ik blijf me wel inzetten voor de maatschappij, zoals je ziet. Ik werk hier met veel plezier volledig vrijwillig voor de kerkfabriek. Dit is trouwens echt een fantastische plek om te werken. Wist je trouwens dat dit helemaal geen oude kerk is? De kerk is gebouwd in de negentiende eeuw, nadat de oude kerk hier werd afgebroken. Alleen de klokkentoren van die oude kerk is blijven staan. De nieuwe kerk is trouwens gedeeltelijk op een kanaal gebouwd. Best bijzonder dus! Dat vinden heel wat toeristen en geïnteresseerden die mij komen bezoeken ook. Sommigen denken zelfs dat ik een priester ben, maar dat is dus helemaal niet waar. Iedereen is bij mij welkom voor een gezellig gesprek of voor meer info over de kerk, maar voor een biecht zullen de bezoekers toch moeten wachten tot de priester aankomt in de kerk.” (𝗢𝗽𝗴𝗲𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗟𝗶𝗻𝗮 𝗘𝗹 𝗕𝗮𝗸𝗸𝗮𝗹𝗶)