30 maart 2023

Mensen in Brussel: Fabian

“Mijn naam is Fabian en woon in de buurt van Zinneke Pis. Ik ben geboren in Frankrijk, maar woon hier ondertussen al twintig jaar. Ik voel mij echt thuis in deze stad en noem mezelf dan ook een trotse Brusselaar. Brussel betekent veel voor mij. In 2006 verhuisde ik even naar Wallonië, maar ik merkte snel dat ik iets miste. Een lange tijd wist ik niet wat dat was, tot ik terug naar Brussel verhuisde… Ik miste mijn thuis. Ik zou deze stad nooit inruilen voor een andere plek.
Brusselaar zijn is een levensstijl. Ik geniet ervan hoe open de mensen hier zijn. Ook de diversiteit geeft mij een aangenaam gevoel. De mensen zijn hier zeer aangenaam. Ik coördineer een voedselhulporganisatie waar we mensen met financiële moeilijkheden helpen. Er zijn veel kwetsbare gezinnen en je merkt hoe solidair de buren en buurtbewoners zijn. Dit is typisch Brussel: er heerst een zeer familiale sfeer. Er zijn zo veel mensen met verschillende socio-culturele achtergronden en dat maakt het Brussels verhaal zo mooi.
Ik ben blij dat ik samen met mijn gezin hier kan wonen. Tien maanden geleden kreeg ik mijn eerste kind. Het merendeel van mijn tijd spendeer ik met hem en zorg ik voor hem. Zijn mama doet natuurlijk ook veel, zij doet zelfs meer! (lacht) Ik ontmoette haar trouwens ook in Brussel. We zaten samen op kot. Eerst haatte ik haar en zij mij ook. Maar uiteindelijk hebben we een kind samen. Je merkt het dus zelf, Brussel is mijn thuis.”

(Opgetekend door Pouya Zolfaghari)