6 juli 2022

Mensen in Brussel: Huguette uit Aalst

Ik ben Huguette en kom uit Aalst. Ik heb Congolese roots, maar ben hier geboren. Ik ben opgegroeid in Brussel, maar sinds kort woon ik in Aalst. Dat ik daardoor perfect Nederlands en Frans spreek, dat is altijd een voordeel in België. Brussel is mijn lievelingsplek. Straks ga ik naar mijn favoriete plaats in Brussel, de Beurs. Je hebt daar echt alles in de buurt en dat maakt het zeer gezellig en eenvoudig. Ik kom dagelijks naar de Belgische hoofdstad omdat ik hier werk, ik ben actief als covid-19 hulpverlener. Zodra ik de resultaten van de coronatests ontvang, geef ik alle informatie door aan de persoon die een test heeft uitgevoerd. Ook beantwoord ik oproepen van mensen die vragen hebben over wat ze moeten doen als ze positief testen of als ze naar het buitenland trekken of terugkomen uit een rode zone. Voor de corona-uitbraak werkte ik bij Proximus, ik beantwoordde oproepen van klanten en hielp ze verder bij problemen. Doordat veel cliënten onbeleefd en ongeduldig waren, vertrok ik al snel. Ik ben wel bang dat als het coronavirus voorbij is ik afscheid moet nemen van mijn huidige job als hulpverlener. Ik sta geregistreerd bij een uitzendkantoor. Nu moet ik verder stappen, want ik heb om 11 uur met vriendinnen afgesproken in bakkerij Charli hier iets verderop.

(Opgetekend door Kenny De Block)