6 juni 2023

Mensen in Brussel: Quentin Heroguer

Ik ben Quentin Heroguer. Ik ben 27 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Frankrijk. Ondertussen woon ik al zeven jaar in Brussel. Ik ben naar hier gekomen om een kunstopleiding , Illustratie, te volgen aan het Saint-Luc. Daarna heb ik mijn master gedaan aan het ERG in Sint-Gillis. Ondertussen ben ik afgestudeerd en werk ik als illustrator, vooral als freelancer. Daarnaast maak ik ook illustraties op bestelling en geef ik workshops. Toevallig ging ik op dit moment de Sint-Niklaaskerk tekenen. Voor mijn illustratiewerk verblijf ik in Brussel, maar ik bezoek ook regelmatig mijn familie in Rijsel. Ik hou echt wel van Brussel en z’n mensen, feestjes en densiteit. Daarnaast is Brussel ook de perfecte plek om een netwerk binnen de kunstwereld op te bouwen, onder andere dankzij zijn multiculturaliteit. Tenslotte kan ik ook heel gemakkelijk mijn plan trekken met het Frans als mijn moedertaal. Ik woon zelf niet in het centrum, maar in Sint-Gillis. Daar woon ik graag, maar later zou ik toch het liefst gaan rondtrekken in het buitenland. Misschien blijf ik nog twee jaar in Sint-Gillis, maar daarna wil ik de wereld verkennen. Ik kijk dan vooral richting Azië, daar zou ik zeker voor een langere periode willen blijven om als freelance illustrator te werken en tegelijk de omgeving te ontdekken. Helaas zal het wel niet zo vanzelfsprekend zijn om het werk en het reizen te combineren. Zo zal ik op voorhand heel wat moeten sparen, maar het is een droom waar ik in de toekomst aan wil werken.

(Opgetekend door Valerie Vanhove)