22 september 2023

Mensen in Brussel: Aurelia Desnos

“Mijn naam is Aurelia Desnos en ik ben 23 jaar oud. Ik ben hier deze ochtend op de Oude Graanmarkt aan het wandelen omdat ik in Brussel studeer en ik onderweg ben naar de bib om verder te schrijven aan mijn thesis. Ik heb eerst een bachelor in Toegepaste Communicatie behaald aan de IHECS school in Brussel en nadien heb ik ervoor gekozen om de richting International Relations te volgen aan de Université Libre de Bruxelles. Ik zit dus momenteel in mijn laatste jaar en de laatste loodjes wegen toch wel het zwaarst. Ik woon in Grimbergen bij mijn ouders, maar ik ga regelmatig naar Brussel zodat ik hier in alle rust in de bibliotheek kan werken en ook omdat ik hier werk als student om een centje bij te verdienen. Ik ben een serveerster in een cafeetje aan de Place Sainte-Catherine. Ook loop ik momenteel stage bij Wallonie-Bruxelles International (WBI). Dat is een organisatie die verantwoordelijk is voor de internationale betrekkingen van Wallonië en Brussel. Mijn grote droom is om te beginnen werken in een van de Europese Instellingen in Brussel. Ik zou graag proberen om daar een job te vinden. Dat is ook een van de reden waarom ik koos voor de richting International Relations. Ik wil sowieso nog een tijdje thuis bij mijn ouders in Grimbergen blijven wonen omdat ik graag wat geld opzij wil zetten, maar op termijn wil ik zeker graag in Brussel wonen.”

(Opgetekend door Evert Ryckx)